Despre

Komyo ReikiDo (pron. Koh-m-yoh Ray-key Doh) este un sistem japonez Reiki, fondat de Inamoto Hyakuten, Pure Land (Jodo Shu 浄土宗) Călugăr budist, cercetător Reiki și renumit profesor internațional de Reiki.

Komyo ReikiDo este un sistem Reiki simplu și practic, bazat pe estetica japoneză a “less is more”. Komyo ReikiDo se bazează pe Reiki Ryoho așa cum a fost practicat în Japonia, adică un sistem japonez bazat pe mentalitatea tradițională Reiki (mod de gândire).

Scopul Komyo ReikiDo este de a depune eforturi pentru îmbunătățirea minții și a corpului prin practica Reiki Ryoho, de a cultiva o viață sănătoasă și liniștită, precum și de a ne înălța spiritualitatea și ființa.

Inamoto Hyakuten,Fondator al Komyo ReikiDo
Notă: În Japonia, numele de familie precede prenumele.

Inamoto Hyakuten, originar din Kyoto, a învățat Reiki de la profesorul său Yamaguchi Chiyoko, un student al lui Hayashi Chujiro. Inamoto Sensei a fost inspirat să împărtășească și să predea Reiki, astfel Komyo Reiki Kai a fost creat în 1998.

În 2016, Inamoto Sensei a schimbat numele sistemului său Reiki în Komyo ReikiDo, pentru a reflecta accentul pus pe creșterea și dezvoltarea spirituală prin practica Reiki, nu doar vindecarea practică. Reiki este o practică a corpului minții, tratând întregul așa cum a fost inițial intenționat de Usui Mikao, fondatorul Usui Reiki Ryoho.

Inamoto Hyakuten a cercetat Reiki de-a lungul mai multor ani și continuă să facă acest lucru. Fiind japonez, el se află într-o poziție unică de a putea verifica faptele în care alții au eșuat din cauza blocajelor lingvistice și culturale. Multe povești care au apărut de-a lungul anilor, s-au dovedit acum incorecte, datorită lui Inamoto Sensei.

Până în prezent, el călătorește în lume învățând Komyo ReikiDo, învățând cât mai mulți oameni posibil. Când se află la Kyoto, el deține acțiuni reiki regulate și găzduiește, de asemenea, excursii pe Muntele Kurama pentru practicantii și profesorii Reiki, indiferent de descendență.

Inamoto Hyakuten continuă să fie un susținător al adevărului și unității în rândul comunității Reiki.